21 Σεπτεμβρίου 2011

7.000.000.000!


  • Εφτά δισεκατομμύρια ή αλλιώς
  • 7 δισεκατομμύρια ή
  • 7.000.000.000
Τόσος θα γίνει ο πληθυσμός της γης στις 31 Οκτωβρίου του 2011, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!
Στις 31 Οκτωβρίου θα γεννηθεί δηλαδή ο επτακοσιοστός δισεκατομμυριοστός άνθρωπος του πλανήτη.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι αυτό το μωρό ούτε πού θα γεννηθεί ούτε την ακριβή ώρα της γέννησής του.
Το επικείμενο γεγονός έχει προκαλέσει συζητήσεις και διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το ποιος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων τους οποίους μπορεί να «κουβαλήσει» η Γη.
Ποιος είναι ο αριθμός που καθορίζει το πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα στον πλανήτη; Πώς μπορεί να τραφεί ένας πληθυσμός που αναπτύσσεται κατά 76 εκατομμύρια τον χρόνο και θα ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια το 2050; Μήπως πράγματι το ανθρώπινο βάρος στην γη θα προκαλέσει εντέλει καταστροφή και ανεπανορθωτη περιβαλλοντική ζημιά;
Αυτοί και άλλοι προβληματισμοί παρουσιάζονται στο άρθρο με τίτλο "Στις 31 Οκτωβρίου γινόμαστε 7 δισεκατομμύρια" που διαβάσαμε στο Pathfinder News. Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.

Αν σας ενδιαφέρει να παρατηρείτε τους αριθμούς που δείχνουν τις αλλαγές στον πληθυσμό ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που θα βρείτε εδώ (αγγλικά απαραίτητα)
. Πρόκειται για ένα δικτυακό τόπο που παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία του πλανήτη σε πραγματικό χρόνο.
* πηγή: http://news.pathfinder.gr/scitech/735461.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου