17 Σεπτεμβρίου 2011

φέτος η Ιστορία γίνεται "αλλιώς"

Τι θα λέγατε να συνεχίζαμε το μάθημα της Ιστορίας που αφήσαμε στη μέση;
Οι Ρωμαίοι κατακτούν τους Έλληνες το 146 π.Χ., κι εμείς ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε τι σήμαινε αυτό το γεγονός για κάθε ομάδα ατόμων που είχε σχέση μ'αυτό. Μερικές ομάδες ήδη εκφράστηκαν (έχω μεταφέρει εγώ όσα είπαν), ενώ υπάρχει και συνέχεια...
Για τη συνέχεια του μαθήματος έχω δημιουργήσει ένα κοινόχρηστο έγγραφο όπου τα μέλη κάθε ομάδας μπορούν να γράψουν με το αντίστοιχο χρώμα τις σκέψεις τους. Όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν από το σπίτι, μπορούν να το κάνουν, αφού σκεφτούν πρώτα καλά αν αυτό που θα γράψουν εκφράζει την ομάδα τους. Διαφορετικά, περιμένετε τη Δευτέρα για να συνεχίσουμε την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης.
Το έγγραφο του μαθήματος θα το βρείτε εδώ.
Προσοχή! Scripta manent έλεγαν οι Ρωμαίοι, που θα πει ότι τα γραπτά μένουν. Μη γράψετε κάτι ανάρμοστο, γιατί εσείς θα εκτεθείτε. Αλλά τι λέω; Σας έχω εμπιστοσύνη.
Όταν λείπουν τα βιβλία, δουλεύει υπερωρίες η φαντασία...

*Μετά από μια εβδομάδα κλείδωσα τη δυνατότητα επεξεργασίας, όπως σας είπα. Μπορείτε ακόμη να βλέπετε αυτά που γράψατε.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά και πάλι! Πολύ χαίρομαι που και φέτος θα κινούμαστε στον κόσμο του διαδικτύου και μάλιστα έχοντας την ίδια τάξη! Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και η συνεργασία μαζί σας για την ανταλλαγή ιδεών θα ήταν κάτι που θα μας άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασία, νομίζω ότι είναι τρομερός πλούτος για τα παιδάκια μας η ανταλλαγή ιδεών με συνομήλικους μαθητές από άλλα σχολεία και χαίρομαι που η τεχνολογία και το μεράκι των δασκάλων επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Καλώς μας ήρθες!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή