Οι περισσότεροι δεν περίμεναν ούτε την πήξη της πάνω στα μπισκότα πριν τη γευτούν!
Άραγε έχει η τήξη πάντα την ίδια "γλυκιά" γεύση; Είναι δηλαδή πάντα επιθυμητή;
Έχουμε και λέμε:
- Αν φτιάχνετε σοκολατένια γλυκά ή συνταγές με βούτυρο, μάλλον χρειάζεται...
- Αν κοιτάξετε γύρω σας και δείτε όλα τα χρήσιμα μεταλλικά αντικείμενα που σας περιβάλλουν, σκεφτείτε ότι για να δώσουμε σχήμα στο μέταλλο μάλλον το λιώσαμε πρώτα και φτιάξαμε μ' αυτό μεταλλικά φύλλα ή το ρίξαμε σε καλούπια...
- Αν αγαπάτε τα μεταλλικά κοσμήματα, το ίδιο.
- Αν θέλετε να κρυώσετε το αναψυκτικό σας, η τήξη των παγακίων φαίνεται χρήσιμη.
- Αν σας αρέσει να ...φτιάχνετε ατμόσφαιρα ανάβοντας κεριά, η τήξη είναι απαραίτητη.
- Αν θέλετε να φτιάξετε ένα αντικείμενο που δε λιώνει εύκολα με την αύξηση της θερμοκρασίας, πρέπει να αναζητήσετε ένα υλικό με πολύ υψηλό σημείο τήξης, όπως το βολφράμιο, που τήκεται (λιώνει) στους 3.410 °C (γι' αυτό και το χρησιμοποιούν στο εσωτερικό των λαμπτήρων πυράκτωσης).
- Αν ήσασταν ...πολική αρκούδα και το περιβάλλον διαβίωσής σας ήταν οι πάγοι της Αρκτικής, μάλλον η τήξη των πάγων θα σας ήταν ανεπιθύμητη και θα θυμώνατε με τα ανθρωπογενή αίτια της αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος...
Θέλετε να δείτε και κάτι αξιοπερίεργο;
Το χημικό στοιχείο Γάλλιο είναι ένα μέταλλο με πολύ χαμηλό σημείο τήξης (29,7646°C) και μπορεί να λιώσει ακόμη και με τη θερμοκρασία του χεριού. Δείτε τι παθαίνει κανείς αν κάνει το λάθος να φτιάξει ένα κουτάλι από Γάλλιο:
Σοκ! Από τη λαχταριστή κουταλιά στην αρχή, στο απίστευτο βίντεο του τέλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ.: Είχα φτιάξει κάτι διακοσμητικά κουτάλια από Γάλλιο. Τα είδε κανείς; Τα ψάχνω μέρες...
Φαντάσου το δικό μου δράμα: έλιωσα τη σοκολάτα και όπως ήταν ζεστή πήρα μια κουταλιά με ένα κουτάλι από Γάλλιο...:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠα πα πα! ΑΥΤΟ είναι δράμα! Συμπάσχω!
ΑπάντησηΔιαγραφή(δαχτυλάκια δεν έχουμε; χε χε...)
Σε παρακαλώ, είμαι μια κυρία!
ΑπάντησηΔιαγραφή*όταν με βλέπουν!:))