10 Ιουνίου 2013

δύσκολοι αποχαιρετισμοί:ο μικρόκοσμος...

  Ποιος να το 'λεγε ότι ένα άυλο πράγμα όπως αυτό εδώ το ψηφιακό δημιούργημα θα μπορούσε να αποτελέσει τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας!
  Ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια επικοινωνίας και υποστήριξης της μάθησης με όρους της νέας εποχής. Στην πορεία όμως έγινε πολλά παραπάνω: έγινε χώρος ανταλλαγής απόψεων, χώρος όπου μοιραζόμασταν τη δουλειά μας, όπου κοινωνούσαμε όσα μας χαροποιούσαν και μας λυπούσαν, όπου γνωρίσαμε νέους φίλους.
  Δώσαμε καρδιά και ψυχή στο μικρόκοσμό μας.Έγινε σημείο αναφοράς για τους μαθητές του σχολείου μας και τους κράτησε συντροφιά δύο σχολικά χρόνια.
  Και τώρα, που αυτοί οι μαθητές ξεκινούν για νέους κόσμους, παίρνουν το μικρόκοσμό μας μαζί τους, για πάντα δικό τους. Το ιστολόγιο έκλεισε τον  κύκλο του, μαζί με τους μαθητές που έκλεισαν τον κύκλο του Δημοτικού Σχολείου.
  Όσοι μπήκαν σ' αυτόν το μικρόκοσμο,όσοι μοιράστηκαν μαζί μας το χρόνο και τις σκέψεις τους,έγιναν φίλοι μας για πάντα.
  Θα μας λείψει ο μικρόκοσμος! Αλλά αν κάτι μάθαμε μέσα απ' αυτόν ήταν ότι ο μικρόκοσμος βρίσκεται παντού, συνδέει τα πάντα με τρόπο που ο κόσμος να αποκτά νόημα.
  Και τώρα, ο μικρόκοσμος σας αποχαιρετά!

23 σχόλια:

  1. Α! Στενοχωρήθηκα! :((

    Εύχομαι καλή συνέχεια στους μαθητές του "μικρόκοσμου": Το ταξίδι στη ζωή συνεχίζεται και γίνεται ολοένα πιο συναρπαστικό, ε παιδιά; :))

    Όσο για την ψυχή αυτού του ιστολογίου, δεν ανησυχώ καθόλου: Δεν είναι μόνο που επανέκαμψαν τα "ποντίκια" της, αλλά που έχω απέραντη πίστη στους δημιουργικούς ανθρώπους. CU around, maranda! :D

    (καλά, ο τίτλος της ανάρτησης είναι όλα τα λεφτά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάει χρόνια η ...κολόνια της διαδικτυακής φιλίας μας:από τα "δευτεράκια" και την "Αστερούπολη" στον "μικρόκοσμο", το "ποδήλατο" και τα "ποντίκια". Επομένως, μάλλον I'll CU around 2,αγαπητέ Γιώργο.
      Τα εύστοχα σχόλιά σου υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι του μικρόκοσμου.(άσε που νομίζω ότι μερικοί αναγνώστες μας διάβαζαν μόνο γι'αυτά;))Λέω να τροποποιήσω τον τίτλο σε "δυσκολότεροι αποχαιρετισμοί: τα σχόλια του daskalos98":D

      Διαγραφή
  2. Γιώργος,Αφεντούλης,Μερτ,Κώστας11 Ιουνίου 2013 στις 9:11 π.μ.

    Σε αυτά τα 6 χρόνια που περάσαμε στο Δημοτικό,σε αυτά τα 2 μάθαμε να διαχειριζόμαστε ένα ιστολόγιο και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας.Ευχαριστούμε την κυρία μας για την προσπάθεια που έκανε αυτά τα 2 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μικρόκοσμος αποτέλεσε πηγή γνώσεων και πληροφοριών!!! Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρίνα που μας διευκόλυνε μέσα από το ιστολόγιο να καταλάβουμε καλύτερα το μάθημα μέσα από παιχνίδια και διάφορες αναρτήσεις.Ευχόμαστε στη κυρία μας και σε όλους τους φίλους του ιστολογίου ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θοδωρής,Ιορδάνης,Ουφούκ11 Ιουνίου 2013 στις 9:14 π.μ.

    Αυτά τα χρόνια που περάσαμε,ήταν και τα καλύτερα της ζωής μας.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες μας,που μας δίδαξαν τόσα πολλά και ωραία πράγματα,αλλά περισσότερο την κυρία Μαρίνα που μας δημιούργησε αυτό το φανταστικό ιστολόγιο και έκανε το διάβασμα παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρήνη Φ. Νικολέτα11 Ιουνίου 2013 στις 9:19 π.μ.

    Θα μας λείψει το ιστολόγιο γιατί γνωρίσαμε πολλά και διάφορα πράγματα που δεν ξέραμε.Επίσης είχε πληροφορίες που μας διευκόλυναν στα μαθήματα.Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κυρία Μαρίνα που έφτιαξε αυτό το ιστολόγιο και μας βοήθησε να γνωρίσουμε έναν κόσμο μέσα από αυτό το ιστολόγιο !!!! <3

    Νικολέτα,Ειρήνη Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιαμπάν,Μίμης,Νικόλας11 Ιουνίου 2013 στις 9:21 π.μ.

    Θα μας λείψει το ιστολόγιο και το 8ο θηριοτροφείο Νικολας,μιμης,Σιαμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Μαρίνα όντως αυτό το ιστολόγιο υπήρξε και θα υπάρχει πάντα σε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μας.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας και ότι θα ξανασυναντηθούμε στο μέλλον
    όχι αυτή τη φορά ως μαθητές και δασκάλα αλλά ως αγαπημένοι φίλοι. Εκτιμούμε την προσπάθεια και τον ιδρώτα σας
    που μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

    Με εκτίμηση,
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για ολα τα πραγματα που μας μαθατε και για τις πληροφοριες που μας δωσατε απ' το ιστολογιο, ευχαριστούμε στην κυρια Μαρίνα που μας διδακσε μαθημα.Ολα αυτα τα χρονια χαρικαμε που ειμασταν μαζι σας,ευχομαστε ενα καλυτερο αυριο σε ενα νεο καινουργιο σχολειο. Καλο καλοκαιρι <3 < 3<3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεντέφ,Ιλαιδά,Ετζεμ11 Ιουνίου 2013 στις 9:23 π.μ.

    Είμασταν μικρά και ζωηρή ....... Και τώρα ήρθε χρώνο να πάμε στο Γυμνάσιο, μας λένε μικρά.Ήμασταν έξι χρόνια στο Δημοτικό... ΟΝΌΜΑΤΑ:Σεντέφ,Ιλαιδά,Ετζέμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα σχόλια!Η δασκάλα σας πρέπει να είναι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη...
    Για σταθείτε ...εγώ είμαι η δασκάλα σας!
    Και σας απαγορεύω τις συγκινητικές δηλώσεις ως την Παρασκευή.
    Αλήθεια, μάθατε το πρόγραμμα της Παρασκευής; Πρώτα κλάμα μέχρι αηδίας και μετά μπουγέλο(ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση των αντιπροσώπων σας με τον διευθυντή).
    Μούσκεμα θα τα κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χε χε! Μπουγέλο το λυτρωτικό! ;))

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ανυπομονούμε !!!!!! Ήρθε η ώρα να πάρουμε εκδίκηση από κάποιους κάποιους χιχιχι......

      Διαγραφή
    3. Σαν να μην έφτανε το σημερινό μουσκίδι που γίναμε όταν ήρθε η σειρά μας για το παιχνίδι των αθλητικών εκδηλώσεων!
      Πάντως, εσείς οι γνωστοί κάποιοι, αν διαβάζετε το μήνυμα, πείτε καλού-κακού στη μαμά να σας ετοιμάσει το αδιάβροχο συνολάκι, γιατί τα κορίτσια μας έχουν άγριες διαθέσεις.Αυτά παθαίνει κανείς άμα παραδειγματίζεται από τη Λυσιστράτη!:))

      Διαγραφή
  11. Δε μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί. Γι΄ αυτό θα πω αυτό που πιστεύω: πάντα κάθε τέλος φέρνει και μια νέα αρχή! Καλή αρχή λοιπόν στους μαθητές του "μικρόκοσμου", καλή αρχή και σε σένα Μαρίνα!

    ΥΓ: Εγώ ήμουν ένας από αυτούς που "έμπαιναν" στον "μικρόκοσμο" και για τις έξυπνες και πρωτότυπες αναρτήσεις του αλλά και για τα σχόλια που ακολουθούσαν. Να ΄στε καλά όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις ευχές, Αντώνη!
      Προσπαθούμε να κρατήσουμε το δράμα σε χαμηλό επίπεδο. :)
      Όσο για τα σχόλια, ήταν και δικό σου ...πεδίον δόξης λαμπρό, χα χα χα!

      Διαγραφή
  12. θαυμάσια τα περάσαμε και φέτος μαζύ.. χαίρομαι που είσαι φίλη... νάσαι καλά καλή μου!! καλό καλοκαίρι.. καλή ξεκούραση... και του χρόνου... (μετά τα ποντικια... ).. να τα ξαναπούμε!
    Λαμπρινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ,γλυκιά Λαμπρινή για τις ευχές αλλά και για την παρουσία σου εδώ!
      Καλή ξεκούραση και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. :)

      Διαγραφή
  13. Καλό καλοκαίρι σε όλους... Ανάμεσα σε αυτά που μας έμαθε ο μικρόκοσμος είναι να βλέπουμε αισιόδοξα και να κρατάμε ένα χαμόγελο ακόμα και για τα πιο δύσκολα, όπως οι αποχαιρετισμοί. Και όχι ... δε θα συγκινηθώ!!!Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου!
    Παιδιά, καλό ταξίδι στη Δευτεροβάθμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εις το επανιδείν,Χρύσα,με γεμάτες μπαταρίες και ανανεωμένη διάθεση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα!:)

      Διαγραφή
  14. Καλό καλοκαίρι, αγαπημένη Maranda! Να περάσεις πολύ όμορφα και να κάνεις πολλά και δροσερά μπάνια! Είμαι βέβαιος, πως με τον ερχομό της νέας σχολικής χρονιάς θα μας εκπλήξεις ευχάριστα με ένα νέο ιστολόγιο-δημιούργημά σου! Ο μικρόκοσμος θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας!!!

    Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές σου που θα βρεθούν από το Σεπτέμβριο στο Γυμνάσιο, να έχουν καλή πρόοδο και επιτυχίες στους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Άλλωστε, έχουν βάλει γερά θεμέλια με εσένα ως δασκάλα!!!
    Με αγάπη
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη. ευχαριστούμε για τις όμορφες ευχές σου!
      Ο μικρόκοσμος τέλειωσε αλλά ευτυχώς όχι και οι φιλίες που δημιουργήθηκαν μέσα απ'αυτόν.
      Καλό καλοκαίρι!Θα βρεθούμε ξανά.:))

      Διαγραφή